A life.hu és az Algoflex Forte bemutatja:

A nyár legjobb sztorija

Lehetett volna...

Ne maradj le egy kínzó fejfájás miatt

A legjobb útitárs: TOP5 olvasnivaló

Ha könnyed, két hét múltán elfelejtődő nyári olvasmányokat vársz, rossz helyen jársz. Izgalmas, örök élményt adó könyveket fogunk a figyelmedbe ajánlani. Hiszen csak egy igazán átütő történet képes az árnyékban tartani a vízparton, a meleg estéken megfelelő kikapcsolódást nyújtani a kanapén. Légy nyitott, és add át magad a határtalan fantáziák világának!

Forrás: Shutterstock

Veres Attila: Odakint sötétebb

Mindig lenyűgöző, amikor egy könyv története Magyarországon játszódik, sőt, abszolút a világ középpontjába helyezi hazánkat. Az 1983-as életfelfogás annyira tökéletesen jelenik meg Veres Attila első regényében, hogy már meg sem lepődünk a furcsa állatokon, melyek egy rezervátumban élnek az erdőben. Egy nap azonban új munkatárs érkezik a telepre, és innentől kezdve minden megváltozik.

A regény egyik oldalán elámulunk, a másikon megborzongunk, és időnként ledöbbenünk. Fantasztikus írás egy olyan jövőképről, melyben bármi lehetséges, és minden megtörténhet.

Adrian Barnes: Álmatlanok

Egyik nap arra ébredsz, hogy csak te aludtál előző éjjel. Pár nappal később ráeszmélsz, hogy ezt jobb mélyen eltitkolnod. Nincs magyarázat, csak fokozatos káosz, melyben meg kell találnod a helyedet, miközben megpróbálod értelmezni a jeleket, melyeket éjszakánként kapsz. Te mit tennél? Az Álmatlanok épp erről szól, egy felvetésről, amiben az emberek legalapvetőbb szükségletét iktatják ki.

Csupán páran maradtak, miközben egy új rend készülődik, mely 4 héten belül teljesen felforgatja a világot. Ennyi ideje van ugyanis hátra az életből annak, aki álmatlanságban szenved. A regény tele van izgalmas és fordulatos csavarral, nem bírod majd letenni.

Sarah Pinborough: 13 perc

Egy fiatal lány 13 percig halott volt, ám, ami még ennél is aggasztóbb, hogy nem emlékszik halála körülményeire. Ez már önmagában is elég izgalmas sztorit sejtet, de ehhez még a tinédzserek közti játszmák – árulás, gyanúsítás – is hozzáadódik. Ne hidd, hogy csak a tizenévesek tudják beleélni magukat a történetbe, hiszen mindenki járt iskolába. Az, hogy a menők vagy épp a lesajnáltak, különcök táborát erősítetted-e, nagyban befolyásolja majd a könyv olvasás közbeni élményedet. Épp ezért szuper választás, ha egy barátoddal, barátnőddel közösen vennétek a kezetekbe.

„Megható és egészen magával ragadó. Nem tudtam letenni.” – Stephen King

Amennyiben kedveled az izgalmas könyveket, úgy egész biztosan elnyeri majd a tetszésedet ez a YA pszichológiai thriller.

Forrás: 21. Század Kiadó Agave Könyvek Kft., Delta Vision Kft.

Neil Gaiman: Amerikai Istenek

A fantasy, horror és sci-fi modern mesterétől lényegében bármit bátran a kezedbe vehetsz. Regény vagy novellás kötet, esetleg képregény, Gaiman mindhez zseniálisan ért. Amennyiben még semmit sem olvastál az írótól, úgy érdemes az egyik legtöbb díjjal – Hugo, Bram Stoker, Locus, SFX Magazine és Nebula – jutalmazott regényével kezdened.

Az Amerikai Istenekben a valóság egy döbbenetes titkot őriz. Egy, az embereken túli világban háború dúl, melyben Árnyék, a frissen szabadult férfi hirtelen a kellős közepén találja magát. Ebben a történetben nem kapnak helyet sárkányok és varázslók, mégis ijesztő, ahogy az író az általunk értelmezni képes világba beleszövi az istenek természetét. Nemrég sorozat is készült a könyvből, de mielőtt megnéznéd, először inkább olvasd el ezt a lenyűgöző alkotást.

Carcosa árnyai – Lovecraft világa 1.

Ez egy rémtörténeteket felvonultató novellás kötet. Most szinte biztosan azt mondod magadban: „Nyárra rettegést? Köszi, de nem!” Nos, nem kell megijedned, hiszen ennek a műfajnak nem kenyere az öncélú brutalitás bemutatása. Elsődleges célja inkább az érdekes és elgondolkodtató történetek bemutatása, melyek ugyan időnként félelmetesek lehetnek, de ezek az ember alapvető szükségleteit elégítik ki.

A True Detective című sorozat meghatározó alakja kétségkívül a Sárga Király volt. Nos, hogy mennyire valóságos, vagy épp képzelt alak, arról most saját magad dönthetsz. Egy olyan világba utazhatsz, melyben az álom és a valóság, a fikció és a realitás egybemosódik. Hidd el, minden történet után kell majd magadnak időt hagynod, hogy megemészd az olvasottakat. De figyelj, mert egyesek úgy vélik, az egyik novella képes az olvasót az őrültbe kergetni!

Melyik könyvet olvasnád el legszívesebben a nyáron?
21%
51%
28%
Szavazok

Kapcsolódó cikkek