A life.hu és az Algoflex Forte bemutatja:

A nyár legjobb sztorija

Lehetett volna...

Ne maradj le egy kínzó fejfájás miatt

A legcikibb dolgok, amiket a kánikula kihozhat belőled

A nyári hőség igen kellemetlen szituációkba sodorhat: kivillanó mellbimbók, pataszerű lábak és vörösen izzó arcok. Most megmutatjuk a nyári hőség legkínosabb helyzeteit, de adunk sebtapaszként szolgáló megoldásokat is.

Frissítsd magad vízzel!

A kánikulában nem vágysz másra, csak hogy csobbanhass egy medencében. A városban azonban erre nemigen nyílik lehetőséged, így jobb híján a nálad lévő palack vizet veted be. Ráöntöd a hajadra, a ruhádra, ami bár pillanatnyi felfrissülést ad, de hihetetlen ciki helyzetet teremthet. A frizurádnak lőttek, a sminked komótosan lefolyik az arcodon, és egyből meg is nyerted a vizespóló-versenyt.

Helyette tedd a hideg üveg vizet a tarkódra, a csuklódra, vizezd be a karodat, vagy épp használj testpermetet, mely nem hagy nyomot, és még jó illatot is kölcsönöz.

Forrás: Shutterstock

Váratlanul kánikulára ébredsz

Az idei nyár jellemzője, hogy egyik nap még üde tavasz van, a másikon viszont afrikai forróság. Erre pedig nehéz előző este rákészülni. Tegyük fel, hogy korán indulsz dolgozni, és úgy hiszed, a lyukas farmer és póló tökéletes választás lesz. Aztán délelőtt rádöbbensz, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhettél volna. A nem szellőző anyag miatt akár még rosszul is lehetsz, de az izzadás, ami mindenen átüt, garantált. Nagyon kínos, amikor melletted mindenki apró nyári ruhákban és kis szandálokban rohangál, te pedig egy laza kora őszi outfitben fősz épp rákká.

Ezt könnyedén megelőzheted – és itt nem elsősorban a reggeli időjárás-előrejelzés csekkolására gondolunk. Legyen a táskádban mindig egy top és egy háremnadrág. Ezek vékony anyaguknak köszönhetően egészen kis helyen is elférnek, és mint tudjuk, a női táska bármit képes elrejteni. Amikor észleled, hogy itt bizony kánikula közelít, egyszerűen csak vedd át a ruhádat, a farmeres szettedet pedig dobd be egy vászontáskába. Hidd el, jobban jársz, ha egész nap magaddal kell cipelned egy plusz csomagot, minthogy verejtékező homlokkal és vörös fejjel kelljen keresned a légkondis helyeket.

Középpontban a láb

Tegnap este már nem volt kedved pedikűrözni, de ma reggel szandálba bújsz. A félhomályos előszobában úgy érzed, épp csak alig van lenőve a körömlakkod, így magabiztosan elindulsz. Azonban a buszon lefelé tekintve hirtelen ráébredsz, hogy bizony ez látványosabb, mint azt az álmos pillantásaiddal felmérted. Nincs mit tenni, így kell végigvinned ezt a napot, miközben folyamatosan az asztal és magad alá dugdosod a lábaidat. Ennél már csak az lehet cikibb, ha bőrkeményedést villantasz.

Ezeket nehéz orvosolni, de nem feltétlenül lehetetlen. A lenőtt körmökre: vegyél egy, a jelenleginél sötétebb körömlakkot, és fesd át. Elég 5-10 perc, és már mehetsz is tovább. Nem lesz tökéletes, de sokat javíthat a közérzeteden. Az apró bőrkeményedéseket a zsírosabb kézkrém sejtelmesebbé teheti, persze ez esetben inkább a megelőzésre fektesd a hangsúlyt.

Forrás: Shutterstock

A szőrös láb mindenki rémálma, de még így is simán belesétálhatsz egy kínos nyári ruhaválasztásba. Az este „még elmegy” lábszőrhelyzet másnap kora délután már a vállalhatatlan kategóriába fog esni. Ezt semmivel sem lehet javítani, inkább told el az esti programodat, és menj haza szőrteleníteni.

Szerinted melyik a legcikibb szituáció?
32%
56%
12%
Szavazok

Kapcsolódó cikkek