A life.hu és az Algoflex Forte bemutatja:

A nyár legjobb sztorija

Lehetett volna...

Ne maradj le egy kínzó fejfájás miatt

A legkínosabb mondatok, amik egy nyári randin a földbe döngölhetik az önbizalmadat

Egy randevú a legideálisabb körülmények között is igen könnyen válhat kínossá, hiszen izgulsz, szeretnél jó benyomást kelteni, ami gyakran épp az ellenkezőjét idézi elő. A kellemetlen pillanatok sok esetben csak vicces emlékké alakulnak, de vannak helyzetek, mondatok, melyek bizony igen önbizalom-rombolóak lehetnek. Ezekből szemezgettünk, és természetesen némi kapaszkodót is adtunk melléjük.

A ruha a ludas

Nyáron, a forróságban legszívesebben egy szál fürdőruhában rohangálnánk, de értelemszerűen ez sem az utcán, sem a munkahelyünkön, ahogy egy randevún sem túl szerencsés öltözék. Kivéve persze, ha egy strandra szervezted a találkát, de a helyszínekről majd később írunk. A ruhával remekül el tudod takarni az előnytelenebb, és ki tudod emelni az előnyösebb oldaladat. Ám nyáron erre nehezebb tudsz támaszkodni. Ebből aztán igen kellemetlen randi-mondatok születhetnek: forró nadrág, túl mély dekoltázs, egy, a hátadon bevágó melltartópánt, flip-flop papucs és a mindent leromboló izzadságfoltok.

Forrás: Shutterstock

Ami fontos, hogy tartogass valamit a következő randevúra is, hagy valamit a kíváncsi gondolatoknak. Válassz inkább pamut felsőrészt, és a találka előtt – ha ez megoldható –, mindig tusolj le, hogy friss és üde légy. Mindig viselj melltartót, hiszen egy légkondicionált helyen nagyon kínos tud lenni, ha a hirtelen hűvös átüt a felsődön.

 • “Leöntötted magad vízzel, hogy felfrissülj, vagy az egy izzadságfolt?”
 • “Már megbocsáss, de vízpartról jöttél, hogy a város közepén strandpapucs van rajtad?”
 • “Látom a narancsvidék a kedvenc sorozatod.”
 • “Biztos sétáljunk? Félek, hogy nem fogsz elég levegőhöz jutni ebben a szűk ruhában.”
 • “Kérjek egy takarót? Látom, hogy az ikrek fáznak.”
 • “Akár le is veheted a napszemüvegedet, látszik, hogy gagyi, úgyse védi a szemedet.”

A programhelyszínen sok múlhat

Nyáron adja magát a séta – de csak a kora esti óráktól, addig csupán megfőnétek –, vagy egy árnyékos, kiülős hely, ahol le lehet venni a napszemüveget, és egymás szemébe nézve beszélgetni. Napközben, amikor a legnagyobb a forróság, azonban keressetek inkább egy légkondis kávézót vagy éttermet. Sose egyél nehéz ételt és erősen alkoholos italt, mivel ezek a melegben könnyebben megárthatnak. Júliusban és augusztusban adja magát a strand is, mint randevúhelyszín, de csak az ismerkedés második felében.

Forrás: Shutterstock
 • “Te valami titkos ügynök vagy, hogy nem veszed le a szemüvegedet”
 • “Nem fog a fejedbe szállni ebben a melegben az a vodka narancs?”
 • “Még egy gombóc fagyi? Biztosan jó ötlet ez?”
 • “Megtennéd, hogy begombolod az inged? Ez egy kávézó, és nem egy strandbüfé.”
 • “Szerintem ne igyál ennyit, mert nagyon fogsz tőle izzadni.”
 • “Tudod, vannak olyan lányok, akiknek jól áll a tanga...”
 • “Mennyire vagy nyitott a sportolásra és a diétára?”

Sminkelj, de csak okosan

Nem szabad elfelejtened, hogy a nyári melegben bizony megfolyhat a smink, no meg persze fokozottan kell ügyelned arra, hogy az alapozód ne a nyaralás előtti színedhez passzoljon, hiszen jócskán barnább lehetsz.

 • “Nem aludtad ki magad? Olyan karikás a szemed. Ja, hogy az csak a lefolyt szemfestéked?”
 • “Te mindig szalmakalapban napozol? Látszik, hogy az arcod sokkal világosabb, csak azért kérdeztem.”
Forrás: Shutterstock

Természetesen bárkivel előfordulhatnak cikis szituációk a randin, de fontos, hogy ezt kulturáltan kezeljék a felek. Épp ezért – főként, ha komolyabban tervezel az adott személlyel – próbáld valami viccel elütni az ilyen helyzeteket, ne pedig kínos és gúnyos stílusban leosztani a lapokat.

Neked melyik esne a legrosszabbul?
27%
46%
27%
Szavazok

Kapcsolódó cikkek