A life.hu és az Algoflex Forte bemutatja:

A nyár legjobb sztorija

Lehetett volna...

Ne maradj le egy kínzó fejfájás miatt

Randizz a Balatonnál! Mutatjuk a legszebb és leghangulatosabb helyeket

Csak most kezdtetek találkozgatni, vagy már régóta egy párt alkottok? A Balaton mindenképp tökéletes randevúhelyszínnek bizonyulhat, de nem mindegy, hogy milyen úti célt választotok a tó körül. Íme, a legromantikusabb zugok a magyar tengernél!

Nyár van, süt a nap, csodás színekben és illatokban fürdik a Balaton, érdemes tehát randihelyszínt is a tó körül választani. Akkor is, ha még csak most kezdtetek ismerkedni, sőt akkor is, ha már évek óta együtt vagytok, de szeretnéd meglepni a párodat egy romantikus nappal, hasznos lehet átböngészni a listát, amit összeállítottunk. Megspóroljuk a kutatómunkát, és megmutatjuk, hová érdemes utazni néhány lopott romantikus pillanat reményében.

Eldugott romantika: Koloska-völgy

Ha kicsit aktívabb időtöltésre vágytok, akkor húzzatok túracipőt, és induljatok el a Balatonfüredhez közel fekvő Koloska-völgybe. Az ország egyik leghangulatosabb helyén élvezhetitek a madárcsicsergést, a fák nyújtotta árnyékot, a pihenőknél pedig elcsattanhat az első csók is. Látogassátok meg a Jókai-kilátót, majd vacsorázzatok egy közeli étteremben.

Forrás: Vitorlaskolcsonzofured.hu

Örök klasszikus: Tihany

Nemcsak levendulaszüretkor, hanem az év más szakaiban is csodálatos kirándulóhely lehet Tihany. Az apátság mellett számos remek étterem, régi házakkal szegélyezett, kanyargós kis utcácskák és a túlpartra nyíló csodás kilátás teremtik meg azt a hangulatot, mellyel garantáltan leveheted a lábáról a kiszemeltet. Nézzétek meg a barátlakásokat, a levendulamanufaktúrát, vagy csak sétálgassatok, és hagyjátok, hogy vezessenek az illatok és a színek.

Forrás: Shutterstock

Arisztokratikus hangulat a Festetics kastélyban

Akkor is, ha nem vagytok a történelmi helyszínek rajongói, látogassátok meg a keszthelyi Festetics kastélyt. Sétáljatok a kastélyhoz tartozó csodás parkban, képzeljétek bele magatokat a hajdan volt arisztokraták életébe, majd egy pohár bor és egy finom ebéd mellett élvezzétek a Balaton látványát. Ha élvezitek a retró életérzést, a kastély után érdemes megnézni a Nosztalgia és Giccs Múzeumot.

Forrás: Shutterstock

Legyetek bevállalósak!

Ha valami merészebbre vágytok, pattanjatok autóba, és vegyétek az irányt egy kalandpark felé. Legyen az Zamárdiban vagy akár Balatonfüreden, biztosan remek élményekben lesz részetek. Kiderül, mennyire vagytok merészek, bátoríthatjátok egymást, garantáltan nem lesz feszengős a hangulat és jobban megismeritek egymást. Ha kellőképp elfáradtatok, kapjátok fel a fürdőruhát, és mártózzatok meg a hűs vízben.

Forrás: Zamardikalandpark_Instagram

Borkóstoló a naplementében

Akár túl megszokottnak is tűnhet, de valljuk be: a borkóstolók és kis pincészetek varázsát nehéz megunni. Egy napsütötte hétvégi napon érdemes a Badacsonyba indulni, ahol zamatosabbnál zamatosabb borokat kóstolhattok. Élvezzétek, ahogyan a szőlőtőkék felett lenyugszik a nap, és leszáll az illatos, csillagos balatoni este.
Akármelyik programot is választjátok, pakoljatok be néhány finom falatot is, hiszen ha útközben láttok egy csodás helyet, érdemes megállni pár percre. Sosem lehet tudni, hol talál rátok a romantikus hangulat.

Forrás: Shutterstock
Te hol romantikáznál legszívesebben?
30%
21%
49%
Szavazok

Kapcsolódó cikkek