A life.hu és az Algoflex Forte bemutatja:

A nyár legjobb sztorija

Lehetett volna...

Ne maradj le egy kínzó fejfájás miatt

Legfontosabb kiegészítők, amiket vigyél magaddal, ha utazol!

Részletes listát írsz, mielőtt bepakolod a bőröndödet, ha nyaralni indulsz, vagy csak bedobálod, ami épp a kezed ügyébe kerül? Egy dolog biztos csupán, hogy valami mindig otthon marad? Most ne törődj a listával, megírtuk helyetted!

Van néhány olyan holmi, melyet úti céltól függetlenül mindenképp magaddal kell vinned, ha nyaralni készülsz. Ezeket pedig jó, ha nem utazás közben kell pótolnod, hiszen így a bosszúságot, és a pénzt is megspórolhatod. Mutatjuk, mi az a néhány dolog, melyek mindenképp kerüljenek a bőröndbe.

Házi patika

Állíts össze egy kis gyógyszercsomagot, melyet rosszullét vagy sérülés esetén használhatsz. Egy idegen országban jó, ha az ismerős készítményekhez nyúlhatsz, de ne csak találomra válogass a patikában, indulás előtt kérd ki a háziorvos tanácsát! Természetesen, ha komolyabb probléma adódik, az utazás alatt is érdemes orvoshoz fordulni.

Forrás: Shutterstock

Néhány alapdarab

Jó ötletnek tűnhet bepakolni szinte az összes ruhádat, hogy minden eshetőségre felkészülj, de elég, ha csak azt rakod el, amire tényleg szükséged lehet. Fehérneműből legyen nálad elég, tedd el a kedvenc fürdőruhád, és természetesen készülj fel arra is, ha esetleg rossz lenne az idő. Zárt cipő és esőkabát is legyen a tarsolyodban.

Az a fránya töltő!

Ugye veled is megesett már, hogy utazás előtt otthon felejtetted a telefontöltődet, és csak nagyon nehezen tudtad pótolni? Indulás előtt érdemes azt is ellenőrizni, hogy a kütyük rendben legyenek. Mobiltelefon, fényképezőgép, e-book olvasó és természetesen az ezekhez tartozó töltők: nagyon nagy bosszúságtól kíméljük meg magunkat, ha ezeket egy külön erre a célra fenntartott kis táskába tesszük és kétszer is ellenőrizzük, hogy eltettük.

Forrás: Shutterstock

Legyen teljes a piperekészlet!

Itt is érvényes az, ami a ruhatáradra vonatkozik! Azokat rakd el, amiket biztosan használsz majd, felesleges elvinni a teljes sminkpalettát. A samponból, tusfürdőből, fogkrémből és testápolóból pedig érdemes kisebb, úti méretet beszerezni, hogy ne a flakonok foglalják a helyet a bőröndben, hanem maradjon hely az ajándékoknak is. Azért, hogy biztosan kipihend magad, tegyél a piperetáskádba egy pár füldugót és alvómaszkot is.

Ne feledd az olvasnivalót!

Akár a parton, akár rossz idő esetén a szálláson bekuckózva jó lehet elmerülni egy kellemes regényben. Nem jó, ha a könyvek lehúzzák a vállad, de a biztonság kedvéért ne csak egyet vigyél magaddal. Ki tudja, milyen témákhoz lesz kedved. Válassz puhakötéses példányokat, de a legpraktikusabb egy e-book olvasó, amellyel a lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg előtted.

Forrás: Shutterstock

Védd magad a napsütéstől!

Valljuk be, igencsak el tud rontani egy nyaralást a napégés. Fáj, csíp és szinte minden, még a legfinomabb érintés is kellemetlen, amikor az ember bőre vörösen izzik. Éppen ezért legyen nálad naptej és napozás utáni krém. De a biztonság kedvéért készülj fel a legrosszabbra és tegyél el napégésre kínált készítményeket. Ezen kívül egy kalap sem árt, hogy a napszúrástól is megkíméld magad.

Ami a legfontosabb: iratok

Talán a legfontosabb, hogy legyen a táskádban egy külön rekesz, ahová az irataidat és a biztosítási papírokat teszed. Ezeket semmiképp ne felejtsd indulás előtt a konyhaasztalon, és utazás közben is különös tekintettel ügyelj rájuk!
Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, biztosan felhőtlen lesz a nyaralás, hiszen nem kell azon aggódni, hogy mi maradt otthon a nagy kapkodásban. Hazaindulás előtt pedig célszerű ugyanilyen figyelmesen összepakolni, nehogy a szállodában maradjon néhány dolog.

Neked mi az, amit mindig otthon felejtesz?
30%
27%
43%
Szavazok

Kapcsolódó cikkek