A life.hu és az Algoflex Forte bemutatja:

A nyár legjobb sztorija

Lehetett volna...

Ne maradj le egy kínzó fejfájás miatt

Unod az edzőtermeket? Íme, a legjobb helyek, ahol a szabadban sportolhatsz

Bár télen is szuperebbnél szuperebb edzőtermek közül válogathatsz, a nyár sportolás szempontjából valóban a lehetőségek végtelen tárháza. Egyrészt a szabad levegőn történő edzés nemcsak a testedet, hanem a lelkedet is feltölti energiával, másrészt a kültéri futó- vagy street workout pályákat teljesen ingyenesen használhatod.

Fuss az egészségedért!

Ha eddig halogattad a futást – és nincs semmi olyan egészségügyi problémád, ami miatt ellenjavallt lenne – most vágj bele! A budapesti futópályák nem csupán azért nagyon népszerűek, mert igencsak klasszul ki vannak építve, hanem azért is, mert a főváros legszebb helyein találhatók. Most megmutatunk három olyan helyszínt, ahol akkor is jól fogod érezni magad, ha már elfáradtál a sportolásban, és csak sétálnál vagy nézelődnél.

Margitsziget:

Budapest talán legismertebb és legnépszerűbb futóhelyszíne a Margitsziget. Hogy miért ennyire közkedvelt? Egyrészt, mert jól megközelíthető, a levegő pedig jóval tisztább, mint a város többi részén plusz az 5,3km-es kört egy kis gyakorlás után a kezdők is le tudják futni. A pálya előnye még a látvány is: a futás közben elénk táruló Duna közelségét kevés fővárosi helyszín tudja felülmúlni. Ha nem csak futni szeretnél, akkor jó, ha tudod, a Margit-híd szigethez kapcsolódó ága alatt egy kondipark is megbújik, ahol a kardioedzésed előtt vagy után sajáttestsúlyos gyakorlatokkal is felturbózhatod magad.

Forrás: Shutterstock

Normafa:

A Normafától egészen a János-hegyi Erzsébet-kilátóig húzódik Magyarország egyik legszebb környezetében lévő gumiborítású futópályája. A futóút teljes hossza 2040 méter, melynek a Libegőig tartó szakasza 1740 méter hosszú. Az erősebb kondiban lévő futók innen 300 méteren keresztül mintegy 20 méter szintemelkedéssel érkeznek fel a Jánoshegyi Erzsébet-kilátóig. Ha futás után maradt még annyi energiád, fel is mászhatsz, és gyönyörködhetsz a kilátásban. A pálya szélessége 150 cm, így mindkét irányba kényelmesen lehet rajta futni. A futóút mentén környezetkímélő, mozgásérzékelő világítás szolgálja a biztonságos használatot sötétedés után is.

Forrás: Facebook

Városliget:

A Városliget Budapest egyik legkedveltebb szabadidős helyszíne. Igaz, ha futni érkezünk, itt kevésbé professzionális körülményekkel találkozhatunk, a pályát hol aszfalt, hol kavics fedi, néhol pedig csak a kitaposott földút van, de ez nem szokta zavarni az itt sportolókat. A futópálya hossza 3 kilométer, így még a kevésbé edzettek is nekivághatnak. A Városliget környékén néhány fitneszgépet is használhatsz, melyek a futópálya mellett találhatók, ha pedig elfáradtál, pihenésképpen csónakázhatsz vagy vízibiciklizhetsz a városligeti tavon!

Forrás: Shutterstock

Használd ki a testedben rejlő erőt, építs izmot saját testsúlyos edzésekkel!

Ha a futás mellett mást, például egy kis sajáttestsúlyos edzést is beiktatnál, annak sincs semmi akadálya, mint ahogyan annak sem, hogy ezt is a szabadban csináld. Ma már Budapesten is végtelen számú – első látásra játszótérnek tűnő - kondipark és street workout pálya közül választhatsz. Íme, közülük három.

Tabán:

Ha a Pásztor lépcsőn keresztül közelíted meg a helyszínt, a vádliedzésed már ki is van pipálva. Itt ne számíts modern gépekre, de nem is az a lényeg, ráadásul a látvány kárpótol, ugyanis két húzódzkodás vagy felülés között a Budai Vár panorámájában gyönyörködhetsz.

Forrás: Wikipédia

Feneketlen-tó:

A Feneketlen tónál a rekortán, azaz rugalmas alapra felhúzott kondipark igényesen, kiváló minőségű és állapotú szerkezetekkel felszerelt, ami a már haladó sportolóknak is vonzó alternatíva. A kezdők pedig azért választhatják, mert minden géphez leírás nyújt segítséget, például a rajtuk végezhető gyakorlatok a nehézségi fokáról és olvashatunk a kis tájékoztatókon. A gépeken többek között evezni, taposni, lábizmot erősíteni és hasat préselni lehet.

Forrás: Shutterstock

Hajógyári-sziget

A Hajógyári-szigetre csak egy edzés kedvéért nem biztos, hogy kimész, viszont ha ott kirándulsz, a séta és piknikezés mellé beiktathatod a sportot is. A sziget 8000 négyzetméterén gyerekeknek és felnőtteknek is bőven akad játékszer, ha nem hiszed, járj utána!

Forrás: Wikipédia
Te melyik helyet próbálnád ki szívesen szabadtéri sportoláshoz?
14%
55%
31%
Szavazok

Kapcsolódó cikkek